top of page

Putterens sweetspot

Der er lavet en test af forskellige putteres sweetspot i forhold til Danish Golf Design.  

 

Resultatet er, at putteren fra Danish Golf Design har et markant større sweetspot end de andre puttere i testen. 

  

For spillere betyder det at mishits, off-center hits, taber mindre længde hvis man spiller med Danish Golf Design puttere. - det betyder at risikoen for 3-puts reduceres, og chancen for 1-put øges.  

spredning og afstand.jpg

Hvorfor undersøge det? 

Feedback fra spillere har været, at længde kontrol er blevet markant forbedret, efter de skiftede til Danish Golf Design. Det skal selvfølgelig testes.

 

Hvordan vi gjorde?

Derfor byggede vi en meget simpel pendul-svinganordning, hvor reproduktion af sving-bevægelsen er let at gentage og genskabe. Vi valgte et 5-meter put, og fandt en base-line hvor bolden trillede akkurat 5 meter.  

Derpå slog vi 8 puts, hvor bolden blev ramt 3 centimeter væk fra center. - Denne proces blev gentaget med hver putter.  

   

resultatet samles.jpg

 

Resultatet er at Danish Golf Design putteren taber mindre fart end blade putteren og de to mallet puttere.  

 

På 5-meter puts taber:

Danish Golf Design ca. 25 cm.  

Mallet puttere taber ca. 45 cm

Blade putter taber ca. 73 cm.  

Der er selvfølgelig fejlkilder, eftersom testen blev foretaget på en green, som kan være ujævn. Antallet af forsøg kunne være større, og der er usikkerhed forbundet med pendul-svinganordningen. Men alligevel er resultatet så entydigt, at konklusionen er at: med Danish Golf Design putteren reducerer risikoen for 3-puts, og øger chancen for 1-puts.  

Årsagen til at Danish Golf Design har så stort sweetspot, er på grund af vægtklodserne. Hver vægtklods vejer 87 gram, hvilket udgør 25% af putterens samlede masse. Samtidig er slagfladen lavet i let, og meget blødt aluminium, hvilket giver en blød fornemmelse og lyd.  

bottom of page